1ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και ποίησης ??Γρηγόρης Πεντζίκης?? – 3η Ανακοίνωση»

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Δράμας προκηρύσσει για το έτος 2012-2013 τον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε ολόκληρο το άρθρο

2ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) διοργανώνει τον 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό το γενικό θέμα: «Η χειραφέτηση του ανθρώπου: διαφωτισμός».

Όλο άρθρο εδώ.

Επιστολή Συλλόγου Φιλολόγων

Σύλλογος Φιλολόγων Χίου

(Θερμή παράκληση προς τις κ. Διευθύντριες και τους κ. Διευθυντές των Σχολείων να ενημερωθούν οι συνάδελφοι φιλόλογοι).

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου, αποτελούμενο από τους,

Βασιλική Κατσάλα,      Πρόεδρο,

Γεώργιο Σφήκα,           Αντιπρόεδρο,

Νικόλαο Χαβιάρα,       Γενικό Γραμματέα,

Ανθή Βλυσίδου,          Οργανωτικό Γραμματέα,

Μαρία Κλειδά,            Ειδικό Γραμματέα,

Βασιλική Αυγίκου,     Ταμία,

Παναγιώτη Κουλό,     Έφορο Βιβλιοθήκης,

με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους φιλολόγους του Νομού μας για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μας και ταυτόχρονα να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου 2013 «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης.

Περισσότερα εδώ.

Υποψηφιότητες συλλόγου φιλολόγων

Οι υποψηφιότητες για το Σύλλογο Φιλολόγων μπορεί να κατατεθούν μέχρι και την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, ώρα 13.30 στο 1ο Λύκειο (κ. Κατσάλα) τηλ: 42575 και στο τηλέφωνο 43454 (κ. Αυγίκου).

Περισσότερα εδώ

Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το σύνολο των οδήγιών.

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2012-2013

Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Πατήστε  εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό έγγραφο.

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Α΄ τάξης Γενικού και Α΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2012-2013

Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Α΄ τάξης Γενικού και Α΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΛΩΣΣΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2012 13

 

39o Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων

Σας γνωρίζουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (Π.ΕΦ.) διοργανώνει το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριό της με θέμα: «Θουκυδίδης, ο κορυφαίος ιστορικός της αρχαιότητας και η επίδρασή του μέχρι σήμερα».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Αίθουσα τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Πλατεία Καρύτση 8), στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε περισσότερα εδώ : 39ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΑ 2012