Επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Με χαρά και ενθουσιασμό μια ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β’ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Χίου, εκπροσώπησε το σχολείο μας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της «Κιβωτού του Κόσμου» την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.
Αφορμή για την επίσκεψή ,μας ήταν η ιδέα που είχε μία συμμαθήτριά μας, η οποία πληροφορήθηκε για τις ανάγκες της «Κιβωτού» από τα τοπικά ΜΜΕ.
Αποφασίσαμε, αφού συμβουλευτήκαμε τους καθηγητές μας, να συγκεντρώσουμε χρήματα, φάρμακα, τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να προσφέρει ο καθένας μας. Στην αρχή θεωρήσαμε το εγχείρημα δύσκολο, γιατί δεν διαθέταμε σχετική εμπειρία αλλά, με την κατάλληλη στήριξη και καθοδήγηση από τους καθηγητές μας, τα καταφέραμε.
Έτσι, όσα αγαθά συγκεντρώσαμε από εθελοντικές συνεισφορές πολιτών της Χίου και δικές μας , αφού τα τακτοποιήσαμε, ήταν έτοιμα προς παράδοση.
Όταν φτάσαμε στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της «Κιβωτού», μας υποδέχτηκαν φιλικά και αμέσως νιώσαμε μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και παρουσίαση του καθημερινού προγράμματος του ιδρύματος.
Μας εντυπωσίασε η οργάνωση και το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε. Οι άνθρωποι της «Κιβωτού» με τα λίγα μέσα που διαθέτουν καταφέρνουν καθημερινά να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίας σε αυτά τα παιδιά, που μας έχουν όλους ανάγκη.
Πρωτοβουλίες όπως αυτή της «Κιβωτού» είναι, δυστυχώς, σπάνιες στην εποχή μας, στην οποία επικρατεί ο ατομικισμός και η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο. Για αυτό αξίζει να τιμούμε τους ιδρυτές και τα στελέχη της.
Από την πλευρά μας, ευχόμαστε ολόψυχα τα όνειρα όλων των εκεί παιδιών να πραγματοποιηθούν και να αποκτήσουν ένα λαμπρό μέλλον. Ελπίζουμε η Χιακή κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να προσφέρει ό,τι μπορεί από το υστέρημά της, γι’ αυτόν τον αξιόλογο σκοπό. Υποσχόμαστε επίσης, ότι γρήγορα θα βρεθούμε και πάλι εκεί για να συναντήσουμε τους καινούργιους μας φίλους και να τους ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Επιστημονικά πεδία – Σχολές

Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2017-2018 και των αποφοίτων –υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2018 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εξεταζόμενα Μαθήματα

ΦΕΚ 2995

Επιστημονικά πεδία – Σχολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (28-5-15)

με θέμα: «Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-16»

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο Λύκειο

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα συνολικά μαθήματα της Γ΄ Λυκείου καθώς και τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα σε σχέση με τις Ομάδες Προσανατολισμού και τα Επιστημονικά Πεδία:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛ

TO NEO ΛΥΚΕΙΟ

Δείτε το  ωρολόγιο  πρόγραμμα του λυκείου  για το σχολικό έτος 2015-2016 ανά τάξη:

Α ΤΑΞΗ ΓΕΛ

Β ΤΑΞΗ ΓΕΛ

Γ ΤΑΞΗ ΓΕΛ

Για να δείτε τις δυνατές επιλογές των μαθητών από το Γυμνάσιο έως και την Γ΄ Λυκείου (Ομάδες Σπουδών – Ομάδες Προσανατολισμού – Επιστημονικά Πεδία) επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΟΜΑΔΕΣ και ΕΠΙΛΟΓΕΣ (Γυμνάσιο-Λύκειο)